Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/vermicom/domains/vermicomposting.ir/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/vermicom/domains/vermicomposting.ir/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/vermicom/domains/vermicomposting.ir/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 تولید ورمی کمپوست توسط باکتری EM | ورمی کمپوست
تولید ورمی کمپوست توسط باکتری EM

روش ای ام EM در تولید کمپوست

™EM ای ام علامت اختصاری واژه های ™Effective Microorganisms است و برگردان فارسی آن ریزاندامگان کارآ میباشد. ™EM ای ام از ترکیب آزاد و سودمند میکروارگانیسمهایی که اغلب در تولید فرآورده های خوراکی بکار میروند پدید آمده است. این میکروارگانیسم ها هنگامیکه در تماس با مواد ارگانیک قرار می گیرند ویتامینها، اسید های طبیعی، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را تولید می کنند. فن آوری ™EM ای ام حدود ۳۰ سال پیش توسط پروفسر هیگا (Prof. Dr. Teruo Higa) استاد دانشگاه ریوکیوز در اکیناوا ژاپن کشف شد.

از EM ای ام در کشاورزی مرسوم، کشاورزی زیستی، باغداری، سبزیکاری، دامداری، پالایش و بهبود آب، بهداشت، درمان، کارهای خانه (پاکسازی، کنترل بوهای ناخوشایند، کولر آبی)، مدیریت پسماند، مدیریت پساب، بازیافت، زیست پالایی، کمپوست، سرامیک، لوازم آرایشی و… استفاده می شود.

 

هدف و ایده نخستین پروفسور هیگا این بود که برای مواد سمی و شیمیایی که در کشاورزی استفاده می‌شود جایگزینی بیابد و پس از کسب دست آوردهای بزرگ در این زمینه در ۱۳۰ کشور جهان، اکنون از سودمندیهای آن در عرصـه های دیگری همچون کشاورزی، کشاورزی زیستی، دامداری، زیست پالایی، سازه های بتنی، بهداشت درمان، پاکسازی سازگار با محیط زیست، مواد آرایشی، بهسازی آب، مدیریت ضایعات، بازیافت و ترمیم محیط زیست و غیرو نیز استفاده میشود. ™EM ای ام آلوده کننده محیط زیست نیست، مواد شیمیایی در تولید آن به کار نرفته است طبیعتاً آن را در گروه کودهای شیمیایی نمی توان گذاشت و هورمونی نیست. و از دگرگونی های ژنتیکی نیز بدور می باشد. تکنولوژی ™EM یک جایگزین سازگار با محیط ریست برای محصولات شیمیایی است. ایشان مدیر سازمان پژوهشی ™EM ای ام معروف به EMRO بوده تنها سازمانی که رسماً توسعه و ترویج ™EM ای ام را در سراسر جهان بر عهده دارد.

™EM ای ام بویژه در بردارنده سه خانواده باکتریهای اسید لاکتیک، مخمرها و باکتریهای فتوسنتز می باشد.

مطلب پیشنهادی:
روشهای تولید ورمی کمپوست

 

1245124076 - تولید ورمی کمپوست توسط باکتری EM

خانواده باکتری EM

 

مخمرها: مواد ارگانیک را تخمیر می کنند و دارای ویتامین ها و اسیدهای آمینه هستند. از آنها برای تهیه نان و ماالشعیر استفاده می شود
باکتریهای اسید لاکتیک: مواد ارگانیک را تخمیر می کنند و تولید اسیدهای ارگانیک میکنند تا عوامل بیماری (پاتوژن ها) را زیر فشار قرار می دهند. از آن در تهیه ماست و ترشیجات استفاده می شود.
باکتری های فتوسنتز کننده: آنها دارای یک نقش کلیدی در با کتری ای ام ™EM هستند و در حفظ بالانس با دیگر میکروارگانیسم های سودمند کمک میکنند. و برای آنها امکان همزیستی و همکاری با یکدیگر را فراهم می سازد.

 

نقش میکروارگانیسم ها در محیط زیست

اگر میکروارگانیسم ها به رنگ قرمز بودند ما اکنون همه جهان را به رنگ قرمز میدیدیم و این بدین معناست که آنها مانند یک لایه تمام سطح لایه کره زمین را پوشانده اند. میکروارگانیسم ها در همه جا حضور دارند. از درون یخهای قطب شمال تا درون آتشفشانها و از درون کویرها تا ژرفای اقیانوسها. از روی پوست و مویمان تا درون سیستم گوارشی بدنمان و به شکل ساده همه جا و همه جا. و هزاران سال است که انسانها از ویژگیهای آن در پزشکی و تولید خوراک بهره برده اند و دهه هاست که کشورهای مترقی جهان از آن در عرصه های گوناگون استفاده می کنند.

بطور کلی در طبیعت ۳ نمونه میکروارگانیسم وجود دارد؛

سازندهها (احیاء کننده ها) regenerative microorganisms
خنثی (سازش کارها، فرصت طلب ها) neutral microorganisms
تجزیه کننده ها (فاسد کننده های تدریجی) degenerative microorganisms

باکتری هی ام ™EM در گروه سازنده ها و احیاء کننده ها قرار دارند آنها می توانند مستقیم و یا غیر مستقیم از فاسد شدن مواد جلوگیری کنند و بدینوسیله سلامتی جانداران و محیط زیست را به ارمغان بیاورند. میکروارگانیسم های تجزیه کننده دقیقاً بر خلاف راه و روش میکروارگانیسم های سازنده ها عمل می کنند. میکروارگانیسم های خنثی، سازشکارها یا فرصت طلب ها بزرگترین گروه را تشکیل می دهند. آنها در محیط از گروهی که حاکم و چیره است پیروی می کنند. بنابراین هنگامی که در آن محیط میکروارگانیسم های سازنده و احیا کننده حکمفرما می شوند خنثی ها یا همان فرصت طلبها به روند سازندگی و احیاء می پیوندند. از اینرو استفاده از ریزجانداران کارآ روز به روز عرصه های تازه را در ابعاد گوناگون می گشاید.

مطلب پیشنهادی:
شرایط تولید ورمی کمپوست

 

باکتری ای ام ™EM میکروارگانیسم های موجود در جهان را وادار می کند که در راستای حکمفرمایی میکروارگانیسم های سازنده و احیاء کننده گام بردارند. این چنین محیط سازنده و تخمیری نقش بسیار مثبتی را در سرسبزی سیاره ما و کیفیت و باروری خاک و زیست بوم ایفا می کند. تخمیر باعث جلوگیری از فساد در محیط می شود و به این دلیل میکروارگانیسم های احیاء کننده و سازنده با کمک تخمیر قدرت حکمرانی پیدا می کنند، بنابراین عوامل فساد و بیماری زیر فشار و کنترل قرار می گیرند و محیط مناسبتر ومحصولات با کیفیت بالاتر را پدید می آورد.

 

سودمندی های باکتری ™EM ای ام در کمپوست

– زدودن کامل بوهای ناشی از کمپوست
– تسریع کمپوست
–  ضایعات کمتر
– کاهش هزینه
– تجزیه و کمپوست مواد خام (چربی، روغن و غیرو)

 

کمپوست روشی هوشمندانه برای بازیافت زباله های زیستی و برگردان آن به مواد با ارزش است.

آزمایشها و نتایج پژوهشها در سراسر جهان به گستردگی استفاده از این فرآورده زیستی انجامید. نتایج یکی از این پژوهشها که در شمال کالیفرنیا توسط گروهی پژوهشگر و درباره سودمندی های کاربرد ای ام در کمپوست هوازی زباله های زیستی است به شکل زیر است:

نسبت وجود کربن به نیتروژن در کمپوستی که از ™EM ای ام استفاده شده بود نسبت ۱۵ به ۱ بود درحالیکه های نسبت در کمپوستی که در آن از ای ام استفاده نشده بود نسبت ۱۸ به ۱ بود.
علاوه بر این، در کمپوستی که در آن از ™EM ای ام استفاده شده بود، کمپوست، دارای ۵ برابر بیشتر نیترات بود
نسبت NO2 به NH3 در کمپوستی که در آن از ™EM ای ام استفاده شده بود نسبت ۱۶ به ۱ بود درحالیکه در کمپوست بدون ای ام این نسبت ۳ به ۱ بود.

مطلب پیشنهادی:
کود مرغوب شناسایی ورمی کمپوست با کیفیت

چرخه کربن به نیتروژن و تبدیل نیتروژن آلی به نیترات آن بیشتر است. آنالیز ریزاندامگان آن نیز نتایج زیر را ثابت می کند:

در کمپوستی که در آن از ™EM ای ام استفاده کرده بودند دارای برتری های زیر بود؛
– گروه هتروتروفی یا دگرپروردگی بیشتر (heterotrophic)
– pseudomonad  بیشتر
– actinomycetes بیشتر
– تعداد و تنوع میکروارگانیسم بیشتر

 

ای ام ورمی کمپوست - تولید ورمی کمپوست توسط باکتری EM

ای ام ورمی کمپوست

 

روش کـار باکتری ای ام EM

™EM For Compost از آغاز فرآوری کمپوست بکار برده شود و ترجیحاً پیش از فرآیند گرما دوستی ارگانیسم در بالاتر از ۴۹ درجه سلسیوس.

توجه:
درجه رقیق سازی ™EM ای ام با آب، به حجم آب مورد نیاز برای رسیدن به رطوبت مطلوب کمپوست بستگی دارد و برای هر تن مواد ۱ تا ۸ لیتر ™EM ای ام پیشنهاد می شود.

کمپوست را یکبار در ماه تا رسیدن به بلوغ، هوا دهی گردد یا به هم زده شود.

در کمپوستی که به مرحله بلوغ رسیده است نیز میتوان از باکتری  ™EM به نسبت ۱ لیتر در هر تن مواد آلی جهت افزایش تراکم ریزجانداران و افزایش کیفیت آن استفاده کرد حتی کاربرد کم ای ام به نسبت نیم لیتر در ۱ تن مواد آلی نیز بوهای ناخوشایند را کاهش می دهد ولی موضوعی که بسیار چشمگیر است اینست که ™EM به روشنی سرعت تجزیه را افزایش می دهد بطوریکه کمپوستِ زباله های زیستی با این روش کمپوست سازی تنها ۶ تا ۸ هفته طول می کشد.

 

منابع :

به نقل از em-pars