Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/vermicom/domains/vermicomposting.ir/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/vermicom/domains/vermicomposting.ir/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/vermicom/domains/vermicomposting.ir/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 تولید ورمی کمپوست در تابستان | ورمی کمپوست
تولید ورمی کمپوست در تابستان

تولید ورمی کمپوست در تابستان

گرمای زیاد در تابستان و نیز نور طولانی و شدید خورشید ممکن است باعث بروز مشکلاتی در مزارع تولیدی ورمی کمپوست شود . بروز چنین مشکلی در استان های گرمسیری و حاشیه کویری بدلیل گرمای بیشتر میتواند باعث بروز مشکلات بیشتر شود از جمله اینکه نمی توان به سادگی در اوج گرمای اواسط روز به بسترهای پرورش اب داد تا هم ازخشکی بستر جلوگیری کرد وهم قدری به خنک تر شدن محیط کمک کرد . دلیل ان هم این است که در فصول گرم در برخی استان ها کارگران بدلیل گرمای بسیار شدید در طول روز کار نمی کنند و نیز نمی توان انها را مجبور به کار سخت و نشدنی  نمود .

برای تولید ورمی کمپوست در تابستان و فصول گرم برخی پیشنهاد داده اند  که دراین نواحی فقط از سالن های سرپوشیده به همراه دستگاه های خنک کننده اقدام به تولید ورمی کمپوست نمود که راه حل گران قیمتی است. همواره درتولید باید جنبه های کاهش قیمت تمام شده محصول تولیدی مد نظر واقع گردد .

پیشنهاد دیگر ایجاد سایبان بوسیله لوازم ارزان قیمتی مانند شاخ و برگ درختان ، گونی های نخی و یا شیروانی های ارزان قیمت به همراه یک عایق مانند فوم یا پشم شیشه در زیر ان در فاصله دو تا سه متری از سطح بسترهای پرورش کرم خاکی در فصول بسیار گرم در مناطق گرمسیری است که میتواند تا حدود زیادی از تابش نور خورشید و تبخیر اب بستر تولید ورمی کمپوست  جلوگیری کند . در شرایط وخیم تر و مناطق گرمتر می توان از سیستم ابیاری بارانی در زیر این سایبان ها بهره برد تا کارگر بتواند به سادگی بدون خروج از اتاق ، کنترل دمایی و نیز رطوبت بسترهای پرورش کرم خاکی  را درطول روز حفظ کند .ونیز می توان با استفاده از کامپیوتر و دستگاه های خودکار واتوماتیک استفاده از نیروی انسانی را به حداقل رساند .

مطلب پیشنهادی:
سودمندی های ورمی کمپوست

معرفی انواع روش های آبیاری بارانی

سیستم آبیاری بارانی روشی است که در آن آب تحت تاثیر فشار ایجاد شده به وسیله موتور پمپ ، وارد لوله های مسیر شده و از طریق آب پاشها به اطراف پخش می شود و انواع آن عبارتند از :
۱ ) کلاسیک
۲ ) ویل مو ( غلطان )
۳ ) قرقره ای
۴ ) دوارمرکزی ( سنتر پیوت )
۵ ) لینیر ( سیستم بارانی خطی)

آبیاری و مدیریت آب در مزرعه در عین سادگی هنوز هم از پیچیده‌ترین و به عبارتی از مشکل‌ترین عملیات کشاورزی به شمار می‌رود. بسیاری از متخصصان کشاورزی آبیاری را یک هنر می‌دانند تا علم ، و برخی آن را یک فن قلمداد می‌کنند.

آبیاری بارانی - تولید ورمی کمپوست در تابستان

آبیاری بارانی

 

مزایای آبیاری بارانی

– امکان استفاده در زمنیهای پر شیب.
– توزیع یکنواخت آب آبیاری در تمام نقاط مزرعه که هدف استفاده از ابیاری بارانی در ورمی کمپوست همین دلیل می باشد .
– کمک به رشد بهتر گیاهان با لطیف کردن محیط اطراف گیاهان.

معایب آبیاری بارانی

– هزینه سرمایه گذاری اولیه نسبتا زیاد.

انواع روشهای آبیاری بارانی

یکی از روشهای آبیاری است که آب را توسط آب پاشها به صورت قطرات ریز باران در آورده و در سطح زمین پخش می‌نمایند و رطوبت مورد نیاز گیاه تامین می‌شود. روشهای آبیاری بارانی بر اساس نوع حرکت بال آبیاری به چهار دسته تقسیم می‌شوند: سیستم‌های آبیاری بارانی ثابت ، سیتم‌های بارانی نیمه ثابت ، آبیاری بارانی با جابجایی متناوب ، آبیاری بارانی با جابجایی مداوم.

آبیاری بارانی ثابت

در این روش ، به تعداد کافی بال آبیاری و آبپاش وجود دارد بطوریکه احتیاجی به جابجایی بالهای آبیاری و آبپاشها در طول فصل زراعی نمی‌باشد.

مطلب پیشنهادی:
ترکیبات مناسب در تولید ورمی کمپوست

آبیاری بارانی نیمه ثابت

در این روش ، بالهای آبیاری زیرزمین قرار می‌گیرند و پس از هر آبیاری فقط آبپاشها برروی بال آبیاری جابجا می‌شوند.

آبیاری بارانی با جابجایی متناوب

در این روش ، بال آبیاری در آب پاشها روی بال آبیاری ثابت می‌باشند، پس از انجام هر آبیاری منتقل شده  و به محل اسقرار بعدی جابه جا  می‌شوند. براساس روش انتقال بال آبیاری سیستم‌های آبیاری بارانی با جابجایی متناوب به سه دسته تقسیم می‌شوند.

سیستم آبیاری بارانی جابجایی با دست

در این روش ، لوله‌های اصلی در طول فصل آبیاری ثابت بوده ولی بالهای آبیاری پس از هر آبیاری توسط دست جابجا می‌شوند.

سیستم آبیاری بارانی قطره‌ای کوچک

در این روش ، بال آبیاری شامل لوله‌هایی است که به دور قرقره‌ای پیچیده شده و در فواصل معینی روی لوله اصلی نصب می‌شود. در انتهای هر یک از لوله‌ها ، آبپاشها توسط ارابه کوچک وصل شده‌اند، ‌این آبپاشها در ابتدای آبیاری به انتهای زمین کشیده می‌شوند.

آبیاری بارانی آبفشان غلتان

این نوع سیستم شبیه سیستم آبیاری بارانی جابجایی با دست است با این تفاوت که مجموعه یک بال آبیاری روی چرخهای فلزی سوار شده و کل این مجموعه دارای یک موتوربرای حرکت است که میتواند بنزینی یا گازوییلی باشد .

سیستم آبیاری بارانی با جابجایی مداوم

در این روش بال آبیاری در موقع عمل آبیاری دارای یک حرکت مداوم و پیوسته می باشد . این سیستم آبیاری شامل سه دسته سیستم آبیاری بارانی آبفشان دوار ، آبفشان خطی و آبفشان قرقره‌ای می باشد .

سیستم آبیاری بارانی آبفشان دوار

در این سیستم  ، بال آبیاری شامل یک سازه بزرگ فلزی است که توسط برجکهایی در ارتفاع بلندتر قرار گرفته و حول نقطه مرکزی که در همان نقطه اتصال بال به لوله اصلی است دوران می‌کند.

مطلب پیشنهادی:
همکاری با باشگاه دانش پژوهان

سیستم آبیاری بارانی آبفشان خطی

از لحاظ شکل ظاهری شبیه سیستم آبیاری بارانی آبفشان دوار است با این تفاوت که در این روش ، خط لوله اصلی در کنار زمین قرار گرفته و بال آبیاری در کنار آن حرکت رفت و برگشتی دارد.

سیستم آبیاری بارانی آبفشان قرقره‌ای

شامل یک لوله است که از یک طرف به دور یک قرقره بزرگ پیچیده شده و از طرف دیگر به ارابه بزرگی که آبپاش روی آن قرار گرفته متصل می‌شود. برای شروع آبیاری ، معمولا قرقره و ارابه را به کنار زمین و جایی که شیر آب از لوله اصلی وجود دارد منتقل کرده و پس از اتصال قرقره به شیر آب ، ارابه را توسط تراکتور کشیده و به انتهای زمین انتقال می‌دهند.
در این حالت لوله از دور قرقره باز می‌شود.

 

منبع : محمد نادمی – ورمی کمپوستینگ